Transzylvanian Bú Boys

Jack Cole dalaiból

Lírai koncert Kovács András Ferenc verseiből

A Transzylvanian Bú Boys zenekar Jack Cole dalaiból című produkciójának története 1997-ben kezdődött, amikor a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem három színinövendéke – Fazakas Ernő, Márton Lóránt és Nagy Csongor – lecsapott Kovács András Ferenc (KAF) Jack Cole daloskönyve című, frissen megjelent kötetére, és megzenésítette a közel egy évtizedes költői szerepjáték több darabját.

Identitásaink sok-sok humoros történetét idézi fel a közel másfél órás lírai koncert a Kossuth-díjas Kovács András Ferenc csodálatos szövegei és egy olyan zenei világ által, mely három színész kirobbanó energiáit és játékosságát tükrözi. „Játék a szavakkal és hangokkal. Játék a fiatalsággal, szerelemmel, majd az elmúlással. Játék mindenkori lázadásainkkal és beletörődéseinkkel, sikereinkkel és kudarcainkkal. Egy vidám-szomorú játék arról, hogy honnan érkeztünk és merre tartunk. Egy olyan zenés utazás, melynek aktualitása sosem szűnik meg, hisz rólunk szól, emberekről, a mindenkori nézőkről és előadókról” – vallják az alkotók a produkcióról.

A mostani koncertre a magyar költészet napja alkalmából kerül sor a Tamási Áron Színházban, de ezzel egybekötve Szatmárnémetiben és Marosvásárhelyen is újra bemutatják, ahol a decemberben elhunyt Kovács András Ferenc emléke előtt tisztelegve az Erdély TV felvételt készít az előadásról.

 

ELŐADJÁK:

NAGY Csongor (zongora, gitár, ének), FAZAKAS Ernő (hegedű, ének), MÁRTON Lóránt László (gitár, ének)


Az előadás időtartama:
70 perc
(szünet nélkül)