Transzylvanian Bú Boys

Jack Cole’s Songs

Spectacol concert din poeziile lui Kovács András Ferenc

Istoria producției  Jack Cole’s Songs / Din cântecele lui Jack Cole  a Trupei Transzylvanian Bú Boys a început în 1997, când trei studenți la actorie de la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș  Ernő Fazakas, Lóránt Márton și Csongor Nagy  au pus mâna pe cartea proaspăt publicată a lui Kovács András Ferenc (KAF), „Jack Cole daloskönyve” / Cartea cântecelor lui Jack Cole,  și au pus pe muzică  mai multe piese din această operă poetică.

Concertul liric de aproape o oră și jumătate evocă multe dintre poveștile noastre de identitate, prin minunatele texte ale lui Kovács András Ferenc, laureat al premiului Kossuth, și printr-o lume muzicală care reflectă energia debordantă și jucăușă a celor trei tineri actori. „Un joc cu sunete şi cuvinte. Un joc cu tinerețea, iubirea, apoi cu trecerea în nefiinţă. Un joc cu rebeliunile și demisiile noastre, cu succesele și eșecurile noastre. Un joc vesel-trist despre de unde venim și încotro ne îndreptăm. O călătorie muzicală care nu își pierde niciodată actualitatea, pentru că vorbește despre noi, despre oameni, despre spectatorii și actorii de orice epocă” – spun creatorii despre producție.

Concertul  are loc cu ocazia Zilei Poeziei Maghiare, la Teatrul Tamási Áron, dar  apoi va fi prezentat  și la Satu Mare și Târgu Mureș, unde Erdély TV va înregistra spectacolul, în memoria lui Kovács András Ferenc, care a plecat dintre noi în decembrie.

INTERPREŢI:

NAGY Csongor (pian, chitară, cântec), FAZAKAS Ernő (vioară, cântec), MÁRTON Lóránt László (chitară, cântec)


Durata spectacolului:
70 de minute
(fără pauză)