Alice a Bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

Alice a Bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

A Bukaresti Országos Színházi Fesztivál 28. kiadásán társulatunk a Lewis Carroll kisregényei alapján készült Alice című mesefeldolgozásával vesz részt.

A  sZempöl Offchestrával létrehozott közös produkció egy bizarr beavatástörténet. Alice (Korodi Janka) barangolásai és megfejthetetlen találkozásai értelmezhetőek kamaszkori testtapasztalásként, pszichedelikus vagy önismereti kalandként. Az előadás műfaja is a határon mozog: félúton van a színházi produkció és a koncert között.

A Bocsárdi László rendezte előadást egy éve mutattuk be, vendégszerepeltünk vele 2018-ban az V. Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) Budapesten, illetve a Kisvárdai Fesztivál külső helyszínén, a debreceni Csokonai Színházban. Utóbbiért Erdei Gábor elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat. Az előadás három díjat hozott el a budapesti Színikritikusok Céhének 2018-as díjátadójáról: Kiss Zsuzsanna a legjobb jelmezért, a sZempöl Offchestra a legjobb színházi zenéért és Korodi Janka mint a legígéretesebb pályakezdő nyert.

A Bukaresti Országos Színházi Fesztiválon két alkalommal is megtekinthető lesz az előadás: október 22-én 18, illetve 21 órától a Teatrul Principal Rapsodia Termében.