Chioggiai csetepaté a székelyudvarhelyi 9. IFESZT-en

Chioggiai csetepaté a székelyudvarhelyi 9. IFESZT-en

Idén október 13. és 21. között kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Interetnikai Színházi Fesztivál, amelynek az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház lesz a házigazdája. Társulatunk a Sardar Tagirovsky rendezte Chioggiai csetepatéval szerepel a fesztiválon.

Carlo Goldoni 18. századi vígjátékában egy halászfalu konfliktusáradatába, családi, jogi és szerelmi viszályaiba kapunk betekintést. A Chioggiai csetepaté 2018-ban vendégszerepelt a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon, illetve a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, ahol elnyerte a legjobb társulatnak járó díjat és Erdei Gábor megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést. Az előadás 2018-ban elnyerte a budapesti Színházi Kritikusok Céhének a legjobb zenés/szórakoztató előadásnak járó díját.

A kétévente megrendezésre kerülő Interetnikai Színházi Fesztivál a romániai kisebbségi színházak, társulatok seregszemléje, amelyen az ismert kőszínházak mellett romániai magyar független társulatok és mozgásszínházi produkciók is helyet kapnak. Legfőbb célja az, hogy találkozási lehetőséget teremtsen a társulatok és nézők között. A 9. IFESZT-en 10 meghívott társulat szerepel összesen 12 vendégelőadással, a Tomcsa Sándor Színház pedig három saját produkcióval–köztük egy bemutatóval–készül.

Sardar Tagirovsky mediterrán komédiája október 13-án, szombaton, 19 órától lesz megtekinthető a Tomcsa Sándor Színház Nagytermében.