Indítjuk az új évadunkat!

Indítjuk az új évadunkat!

Színházunk 71. évadának első bemutatója az elmúlt évek egyik legnagyobb szabású hazai produkciójának ígérkezik. Bertolt Brecht Koldusoperáját (Háromgarasos operáját) Bocsárdi László rendezésében idén augusztus 2-án, 3-án és 4-én láthatta először a közönség színházunk társulata és az Újszegedi Szabadtéri Játékok koprodukciójában az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Az előadás zenei koordinátora Incze Katalin, a Kolozsvári Magyar Opera karmestere és korrepetitora. A sepsiszentgyörgyi bemutató tervezett időpontja a meghirdetett október 6-tól eltérően október 8, jegyek szeptember 5-től válthatók a Központi Jegyirodában és online a www.biletmaster.ro oldalon.

A 2019/2020-as évadban két előadás is a csapatmunkára épít. Bemutatásra kerül színházunk színészeinek összefogásából született  Az, amit mondani kell című, a klasszikus próbafolyamattól eltérő módon létrejövő Kányádi Sándor emlékest. A költő verseiből és gyermekkori történeteiből összeálló előadás nem egy rendező irányította produkció, hanem egy közösségi alkotófolyamat, a csoportban való gondolkodás eredménye. A Kányádi est címe egy kisiskolás spontán véleményét idézi a költészet lényegéről: [Vers] az, amit mondani kell. Pálffy Tibor rendezőként is bemutatkozik az új évadban, a fiatal orosz drámaíró nemzedék egyik legjelentősebb alakjának, Ivan Viripajevnek az Illúziók című művét állítja színpadra. A szöveg kulcskérdése, hogy mindennapjainkban milyen viszonyok mentén létezünk embertársainkkal.

Vendégelőadásként a Szatmárnémeti Színház Harag György Társulatának Moliére Scapin című produkcióját tekintheti majd meg a helyi közönség Bocsárdi László rendezésében. Moliére utolsó előtti darabját 2019-ben mutatta be a szatmári színház, amelyben a címszerepet meghökkentő módon nem férfi, hanem nő, Márkó Eszter játssza, aki az idei évadtól kezdődően társulatunk tagja: Ebben az előadásban nem tematikailag, hanem a szerep megformálásának módja miatt lényeges, hogy Scapin nő legyen. (…) Scapin a művész és a művészet megtestesítője, és bár a művészetnek nincsen biológiai neme, a művészben mégis benne van az a fajta hihetetlen empátia, ami elsősorban a nőben van meg, aki magában hordozza az új élet születésének lehetőségét is. Nem akartam, hogy pusztán a klasszikus férfi szolga archetipikus játékossága legyen jelen a színen” –  indokolta a szokatlan szereposztást Bocsárdi László.

A 2019-es évet búcsúztató szilveszteri előadás meghívott produkció, a budapesti Monarchia Operett előadásában. A több mint 10 éve alakult színházi társulat célja, hogy a világhírű operett műfaj fenntartása érdekében fiatal tehetségekkel, lendületes formában, de a klasszikus értékeket megőrizve népszerűsítse a magyar kultúrát. A társulat gazdag látványvilágú előadásai nemzetközi színpadokon is sikert arattak, Amerikában, Izraelben, Németországban, Oroszországban és Luxemburgban is vendégszerepeltek már. Az előadásaik kiérdemelték a kritikusok szerint „a leglátványosabb magyar operettgála” címet.

A 2019/2020-as évadban visszatérnek a helyi közönség által már ismert rendezők: Radu Afrim mellett az elmúlt évadban bemutatkozott Hegymegi Máté és Botos Bálint is újra Sepsiszentgyörgyön rendeznek. Továbbra is műsoron maradnak az elmúlt évadok legsikeresebb produkciói: a Barbárok, A társadalom támaszai, a Sam, avagy felkészülés a családi életre, Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél, Alice, Anna legenda, norway.today,  Liliom, Kaisers TV, Ungarn, és a Tesztoszteron című előadások.

Az új évadban színházunk könnyebbé és egyszerűbbé szeretné tenni a színházlátogatást. A kötöttebb formájú bérlet helyett ezentúl jeggyel lehet az előadásokat megtekinteni. Kedvezményes jegyek szélesebb kínálatát biztosítjuk, továbbá felhívjuk a nézőink figyelmét, hogy a jegyek ára előadásonként változik. Továbbra is kedvezményes a belépés nyugdíjas- és diáknézőink számára, a vidéken élők csoportos kedvezményes jegyeket válthatnak az előadásokra. Színházi alkotók, szakirányú képzésben részt vevők igényelhetnek szakmai jegyet. A színházat támogatni akaró nézőink ebben az évadban is vásárolhatnak mecénás bérletet, mely előzetes helyfoglalást követően továbbra is érvényes a Tamási Áron Színház, az M Studio mozgásszínház és a Cimborák Bábszínház produkcióira, valamint a meghívott előadásokra. A mecénás bérletek ára az előző évadokhoz képest nem változott. Nagycsaládos igazolvánnyal rendelkező nézőink az új évadban szintén kedvezményesen látogathatják előadásinkat. Kedvezményes jegyek vásárlására csak személyesen, a Központi Jegyirodában van lehetőség.

A 2019/2020-as évad előadásaira szeptember 5-től, csütörtöktől válthatók jegyek a Központi Jegyirodában, valamint a www.biletmaster.ro weboldalon. A jegyiroda nyitva tartási rendje:

Hétfőtől csütörtökig 9–16 óra között, pénteken 9–13 óra között, valamint előadások kezdése előtt 1 órával.