Indul a jegyárusítás a szilveszteri előadásra

December elsejétől kezdődik a jegyárusítás a Tamási Áron Színház szilveszteri előadására, mely John Kander–Fred Ebb–Bob Fosse Chicago című közismert musicalje lesz az Újvidékről érkezett Puskás Zoltán rendezésében. A szilveszter esti bemutatóra 120 és 100 lejbe kerülnek a jegyek a helyek függvényében, a januári előadásokra olcsóbbak lesznek a belépők.

Amint az óév esti előadások esetében általában lenni szokott, két kategóriájú jegyeket árusít a színház: a terem első felében 120 lejbe kerül egy hely, a 14. sortól hátrafelé pedig 100 lejbe. A bemutató után január 3-án, 5-én, 7-én és 8-án is újra műsoron lesz az előadás, melyekre 80 és 60 lejbe kerülnek a jegyek a helyek függvényében. Ezekre az előadásokra 40 lejes kedvezményes jegyek is igényelhetőek diákoknak és nyugdíjasoknak, a színházi szakmában dolgozók pedig 35 lejes belépőket vásárolhatnak. Jegyek válthatóak a sepsiszentgyörgyi Központi Jegyirodában, valamint a biletmaster.ro honlapon. A jegyiroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16 óra, pénteken 9–13 óra között. Előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyit a pénztár. Érdeklődni lehet a 0267-312-104 és 0728-083-336-os telefonszámokon.

John Kander–Fred Ebb–Bob Fosse Chicago című darabja örök érvényű problémákat, időtlen kérdéseket feszeget. Némi cinizmussal közelít a musical műfajára jellemző show jelleghez, pontos képet festve a hirtelen fölkapott celebek, sztárok hamis, képmutató világáról, mely számunkra is ismerős lehet a médiából. Ugyanakkor azokkal a manapság általános tapasztalatokkal is szembesít, hogy milyen társadalomformáló ereje van a korrupciónak, hogy az igazságszolgáltatás néha csak színjáték, hogy mennyire manipulatívan hat a média a közösségi tudat alakulására. Hogy a youtube-erek, TikTok sztárok és a szociális média különböző más felületein felbukkanó üresfejű divatdiktátorok megnyilvánulásainak útvesztőiben mindenfajta emberi érték és az élet maga is relatívvá vált, csak a botrányos dolgok számítanak igazi hírnek, szinte lehetetlen elválasztani egymástól a minőségi és teljességgel értéktelen tartalmakat. És hogy manapság a gyilkosságok híre is csupán ideig-óráig tartó szenzáció, mert közömbössé váltunk a halál iránt.

Aligha lehetne tehát aktuálisabb zenés darabot találni a világ jelenlegi állapotának bemutatására, mint a Chicago, melyben a legszörnyűbb bűn is megvásárolható, relativizálható, ha elég pénze van az embernek, melyben a rossz nem nyeri el méltó büntetését, melyben nem rózsaszín álom az élet. Mert a „happy end”-el végződő vidám zenés történetekkel ellentétben itt a közismert dallamok, látványos előadói megnyilvánulások és színes jelmezek mögül a valóság kiábrándító józansága köszön ránk.

Az előadás elkészítésében a rendező közvetlen munkatársai: Szőke Zsuzsanna (díszlettervező), Ledenjak Andrea (jelmeztervező), Gyenes Ildikó (koreográfus), Majoros Róbert (fénytervező) és Lőfi Gellért (korrepetitor). Játsszák: Szalma Hajnalka, Pál Ferenczi Gyöngyi, Kolcsár József, Gajzágó Zsuzsa, Mátray László, Varsányi Szabolcs, Kónya-Ütő Bence, Erdei Gábor, Korodi Janka, Vass Zsuzsanna, P. Magyarosi Imola, Kovács Kati, Fekete Mária, D. Albu Annamária, Pignitzky Gellért, Nagy Kopeczky Kristóf, Derzsi Dezső, Fekete Zsolt, Márton Lóránt-László és Göllner Boróka.