Művészet – a Kézdivásárhelyi Városi Színház bérletes vendégelőadása a Tamási Áron Színházban

Művészet – a Kézdivásárhelyi Városi Színház bérletes vendégelőadása a Tamási Áron Színházban

Szeptemberben újra vendégünk lesz a Kézdivásárhelyi Városi Színház Művészet című előadása, mely a 2018-as Szent György Napokon már látható volt. Az akkori sikert és érdeklődést szem előtt tartva szeptember 19, 20 és 21-én a Kamarateremben bérletes előadásként újra megtekinthető Yasmina Reza kortárs francia drámája Barabás Árpád rendezésében.

Serge, Marc és Yvan régóta barátok, azonban egy jelentéktelennek tűnő nézeteltérés miatt úgy tűnik, veszélybe kerülhet barátságuk: Serge óriási pénzösszeget fizet egy olyan festményért, mely Marc szerint teljesen értéktelen, hiszen semmit nem ábrázol. Serge ezzel szemben meg van győződve arról, hogy a festmény értékét garantálja annak szignója. Yvan igyekszik kibékíteni a feleket, azonban nézetkülönbségeik egyre erősödnek, míg végül elfeledettnek hitt korábbi sérelmeik is felszínre törnek.

Yasmina Reza kortárs drámája művészeti kérdéskörök margóján bontja ki a barátság természetét, s jól szemlélteti, hogy az emberi kapcsolatokat szinte sosem nyilvánvalóan fontos, hanem látszólag mellékes dolgok határozzák meg – a képvászon csak ürügy, a nézeteltérések gyűjtőlencséje. A nem-ábrázoló képzőművészet megítélése kényes, éppen ezért jó katalizátora mindennemű beszélgetésnek. Az utóbbi évek nagy nemzetközi színházi sikereket elért drámáját a közönség a Kézdivásárhelyi Városi Színház társulatának előadásában és Barabás Árpád rendezésében tekintheti meg. A szereposztásban Lung László Zsoltot, Kiss Lászlót és a helyi közönség számára jól ismert Kolcsár Józsefet láthatjuk.

Az előadás szeptember 19, 20 és 21-én 19:00 órától lesz látható a Kamarateremben, helyjegyek a Központi Jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon válthatóak rá.