Rajtammaradt télikabát – Újabb Cseh Tamás-előadóest Sepsiszentgyörgyön

Rajtammaradt télikabát – Újabb Cseh Tamás-előadóest Sepsiszentgyörgyön

Egy évvel ezelőtt került bemutatásra Cseh Tamás műveit felidéző koncert Gajzágó Zsuzsának, a Tamási Áron Színház színészének a kezdeményezésére. Az idei évben ennek folytatásaként november 15-én és 16-án este 19 óra kezdettel ismét sor kerül Cseh Tamás és Bereményi Géza kettősének emlékezésére.

Gajzágó Zsuzsa szeretné Cseh Tamás dalait minduntalan elővenni, újraértelmezni, szellemét életben tartani. Cseh Tamás, aki soha nem készült énekesnek, és Bereményi Géza, aki kezdetben csak az íróasztalfiókjának írta dalszövegeit, az egyik legnépszerűbb és legfontosabb szellemi párosa 20. századi énekmondóink közül. „Nem te vagy a fontos, hanem a dal.” – így biztatta Cseh Tamást minden fellépése előtt Bereményi Géza.

A vers és a színház műfaja között elhelyezkedő, dalban kifejezett érzéseket és gondolatokat a Háromszék Táncstúdió színpadán Gajzágó Zsuzsa, Simó Lakatos Barna, Katona Dávid és Ráduly Zsófia fogja közvetíteni.

A Rajtammaradt télikabát című produkció a Combridge és Bálványos Resort támogatásával valósult meg, és a Tamási Áron Színház produkciójaként bekerült a színház repertoárjába. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon vásárolhatnak. A teljes értékű jegyek ára 20 lej, míg a diákok és a nyugdíjas nézőink 10 lejes jegyekkel tekinthetik meg a produkciót – a kedvezményes helyeink száma korlátozott. A Cseh Tamás-előadóestre nem érvényesek az Ábel-bérleteink.