Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă

Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă

Trupa Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc vine pe scena Teatrului Tamási Áron cu un spectacol care a impresionat spectatorii şi criticii Festivalului Naţional de Teatru Bucureşti, unde producţia a fost jucată recent. Este vorba de drama contemporană a lui Matei Vișniec, Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă, în regia lui Zakariás Zalán. 

Scriitorul Matei Vișniec trăiește în Franța de aproape 30 de ani și este cunoscut în Europa mai ales ca scriitor francez. După 1989, Vişniec  a devenit unul dintre cei mai jucaţi dramaturgi contemporani, pe scenele teatrelor din România, dar şi din multe ţări europene. Autorul este interesat de fenomenul migrației începând de 2015, iar momentul care l-a influenţat decisiv în abordarea teatrală a acestei tematici a fost valul migranţilor cu care s-a confruntat  Europa în anul 2016.

 Producţia Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă, în viziunea lui Zakariás Zalán, este considerată de cronicarul Radio România Liberă, Sorin Şerb, drept un spectacol de neuitat: o miză mare cât lumea civilizată, o piesă-manifest și o trupă bine sudată de profesionalismul ei și de viziunea sigură a unui regizor inteligent și inventiv.”

Trupa Tomcsa Sándor va susţine la Sfântu Gheorghe două reprezentaţii cu acest memorabil spectacol, în 17 și 18 noiembrie, de la ora 19, la Sala Mare a Teatrului Tamási Áron. Achiziționarea biletelor și rezervarea locurilor se fac la Biroul de Organizare sau pe site-ul www.biletmaster.ro.