Az Évforduló az Országos Színházi Fesztiválon

Az Évforduló az Országos Színházi Fesztiválon

A 2017. október 20 – 30. között Bukarestben sorra kerülő 27. Országos Színházi Fesztiválon (FNT) az Alexandru Dabija által rendezett Évforduló című előadásunkat játsszuk október 28-án és 29-én este 20 órai kezdettel a bukaresti I. L. Caragiale Nemzeti Színházban.

Harold Pinter Évforduló című darabjának magyar nyelvű ősbemutatóját a román színházi szakma egyik jelentős alkotója, az UNITER-díjas Alexandru Dabija vitte színre. A rendező a következőképpen érvel a darabválasztással kapcsolatosan: „azért Harold Pinter, mert ő egy nagyon kevéssé ismert és játszott szerző Romániában, annak ellenére, hogy az egyik legfontosabb huszadik századi európai drámaíró, akinek az Évforduló című darabja olyanfajta fenyegetettség érzésről és rejtett veszélyről szól, amelyet egyre erőteljesebben érzünk manapság.”

Románia legfontosabb színházi eseményén idén kilencedik alkalommal veszünk részt: a Vérnász (2000), a Kasimir és Karoline (2001), a Romeo és Júlia (2003), a Jóembert keresünk! (2004), a Godot-ra várva (2006), a Lear király (2007), A velencei kalmár (2011) és A fösvény (2013) után az Évforduló  lesz a színház kilencedik előadásunk a rangos seregszemlén.

Az Országos Színházi Fesztivál szervezője a Román Színházi Szövetség (UNITER), válogatója és művészeti igazgatója Marina Constantinescu kritikus, aki az idei évben 53 – köztük 7 magyar vonatkozású – előadást válogatott a programsorozatba.

A fesztivál programja az alábbi linken böngészhető: https://fnt.ro/2017/program/

A fesztivál előadásaira itt (www.mystage.ro/fnt) válthatnak jegyeket.