A Liliom a Gyulai Várszínház színpadán

A Liliom a Gyulai Várszínház színpadán

Június 24-e és augusztus 11-e között zajlik a Gyulai Várszínház 55-ik évada, amelyen a Bocsárdi László által rendezett Liliom című előadással vesz részt társulatunk. Az előadás július 30-án 20:30-kor kerül lejátszásra az erdélyi magyar színházak bemutatkozásának, az Erdélyi Hétnek a keretén belül.

Molnár egyik legösszetettebb és leggyakrabban játszott műve az emberi viszonyok legalapvetőbb kérdéseit tárgyalja. Két, faluról városra költözött cselédlány keserves élettörténetét mutatja be a szerző, aki szerint nem az a legfontosabb, hogy az ember milyen véghez ér – ugyanis mindannyiunk közös vége a halál – sokkal inkább az, hogy amíg élünk, hogyan élünk, milyen döntéseket hozunk, milyen a világhoz való viszonyunk.

A produkció bemutatásra került a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, ahol számos díjat elnyertünk: a fesztivál fődíját; Benedek Ágnes a legjobb női mellékszereplő díját, Vass Zsuzsanna a legígéretesebb tehetség díját, Kiss Zsuzsanna pedig az előadás jelmezvilágáért járó díjat kapta. Az előadást a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium közönsége, és a budapesti  Thália Színház színpadán a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjének közönsége is láthatta már. 2017-ben a Színházi Kritikusok Céhe a legjobb rendezés kategóriában jelölte a Bocsárdi László által színpadra vitt produkciót.

Jegyeket a július 30-i gyulai vendégjátékra itt válthatnak!