Actorul Erdei Gábor s-a întors de la Pécs cu un Premiu POSZT

Actorul Erdei Gábor s-a întors de la Pécs cu un Premiu POSZT

Între 6-15 iunie, s-a desfăşurat  Ediţia 2019 a Festivalului Naţional de Teatru din Pécs /POSZT, iar Teatrul Tamási Áron a fost prezent în Programul acestui prestigios Festival-Concurs cu spectacolul Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru, în regia lui Radu Afrim. Printre laureaţii Festivalului s-a numărat şi actorul Erdei Gábor, care a obţinut Premiul POSZT pentru cel mai bun actor în rol secundar, de fapt un premiu pentru dubla sa performanţă în rolurile Császár Pál – vânzător la Pull&Bear, dependent de droguri, şi Rotics Kasszandra, proprietara bordelului.

Gábor Erdei face parte din Trupa Tamási Áron din 2006 şi a jucat în aproape 50 de producţii ale Teatrului Maghiar din Sfântu Gheorghe – spectacole semnate de regizori precum  László Bocsárdi, Zalán Zakariás, Victor Ioan Frunză, Radu Afrim, Mihai Măniuţiu, Alexandru Dabija, Csaba Kiss, Viola Török şi Sardar Tagirovksy.

Spectacolul Un copil din flori spune o poveste pe fond albastru  a avut premiera în septembrie 2018, de atunci Trupa Tamási Áron a susţinut 24 reprezentaţii cu această comedie suprarealistă despre micile catastrofe sentimentale, din viaţa cotidiană a unui orăşel imaginar. Spectatorii se pot întâlni cu acest spectacol, care poartă semnătură înconfundabilă a lui Radu Afrim, şi în Stagiunea 2019/2020.