aritmia.doc pe scena Festivalului de Teatru Contemporan dráMA

aritmia.doc pe scena Festivalului de Teatru Contemporan dráMA

În această săptămâna, între 20–26 septembrie, la Odorheiu Secuiesc se desfăşoară Ediţia12 a Festivalului de Teatru Contemporan dráMA, organizat de Teatrul Tomcsa Sándor din localitatea harghiteană  și Fundația Pro Theatrum. Este vorba de un Festival care îşi propune să deschidă un spaţiu de întâlnire între două culturi teatrale cu bogate tradiţii, prin promovarea unor curajoase oferte teatrale, din dramaturgia maghiară şi cea românească.

Tema Ediţiei2021 a Festivalului dráMA este memoria comună, iar Programul cuprinde reprezentaţii teatrale în ambele limbi, maghiară şi română, dezbateri, lansări de carte, ateliere teatrale, proiecţii de scurt-metraje şi trei concerte. La secţiunea reprezentaţii teatrale în ambele limbi, oferta cuprinde 15 spectacole, în Festival fiind prezente 13 Trupe teatrale. Printre cele 15 spectacole din Programul Festivalului se află şi aritmia.doc’, o producţie  a Teatrului  Tamási Áron, pe care spectatorii din Odorheiu Secuiesc o pot vedea sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 19, pe scena Teatrului Tomcsa Sándor.

aritmia.doc’ este un tulburător spectacol de echipă: fiecare actor a pătruns în intimitatea creaţiei unui tânăr poet maghiar contemporan, alegând apoi câteva poezii, pe care le interpretează pe scenă, în acord cu sensibilitatea şi resursele sale creative. Astfel, poezia transilvană contemporană îşi relevă sensurile şi substanţa dramatică, într-un inedit spectacol de teatru, ca formă şi conţinut. Aritmia.doc este un spectacol a cărei formă de expresie este asigurată mai ales de participarea Trupei de improvizație Prezeng, din Sfântu Gheorghe.