Teatrul Orăşănesc din Târgu-Secuiesc vine pe scena Trupei Tamási Áron cu o irezistibilă comedie despre prietenie

Teatrul Orăşănesc din Târgu-Secuiesc vine pe scena Trupei Tamási Áron cu o irezistibilă comedie despre prietenie

Celebra comedie Artă de Yasmina Reza –  în regia lui Barabás Árpád, o producţie a Teatrului Orăşănesc din Târgu Secuiesc – va fi jucată pe scena Teatrului Tamási Áron,  joi, 29 martie, de la ora 19. Spectatorii din Sfântu Gheorghe au toate motivele să nu rateze întâlnirea cu un spectacol pe un text care a luat toate premiile importante din Franţa, Anglia şi SUA (de pildă, Premiul Molière pentru Cel Mai Bun Autor, Premiul Tony pentru Cea mai Bună Piesă) şi care, după premiera din 1995, de la Paris, a fost tradus în peste 30 de limbi şi a fost montat pe scene din întreaga lume.

Născută la Paris, dintr-un tată pe jumătate iranian și o mama evreică din Ungaria,  Yasmina Reza a studiat sociologia şi arta dramatică, a jucat câţiva ani în diverse companii de teatru, dar a renunţat la meseria de actriţă şi s-a dedicat scrisului, Artă fiind piesa prin care a trecut graniţele şi a ajuns în atenţia teatrului american. Construită pe replici savuroase şi scurte monologuri, Artă este o piesă despre prietenia dintre trei bărbaţi, povestea lor având forţa de a provoca spectatorii de pretutindeni la o confruntare, plină de umor, cu un tablou complet alb, dar în care vor descoperi eternele urme de ipocrizie şi de gelozie ce pun la încercare orice prietenie.

Distribuția: Lung László Zsolt, Kolcsár József și Kiss László; scenografia: Szűcs-Olcsváry Gellért, dramaturgia: Deák Katalin.

Biletele pentru reprezentaţia cu spectacolul Artă se pot cumpăra începând din 13 martie, de la Biroul de Organizare. Vă așteptăm cu drag!