Un weekend cu două episoade din Spectacolul!

Un weekend cu două episoade din Spectacolul!

În acest weekend, așteptăm spectatorii la încă două episoade din producţia Spectacolul!, prin care actorii Teatrului nostru vă invită să-i cunoaşteţi mai bine, aşa cum sunt ei în viaţa din spatele scenei. Unul dintre episoade va fi transmis vineri,  celălalt sâmbătă, de la ora 17, ambele pe pagina de Facebook a  Teatrului nostru. Vizualizarea transmisiilor online costă 4 USD (aproximativ 16 lei), sumă care poate fi plătită cu cardul de credit, atunci când linkul este activat.

Dezső Derzsi este gazda episodului de vineri, iar Áron Beczásy, Zsolt Fekete Lovas și Ágnes Benedek sunt invitații săi.  Áron Beczásy s-a născut la Târgu Mureș,  și-a petrecut copilăria la Miercurea Ciuc, dar s-a mutat în Ungaria împreună cu părinții săi,  în timpul schimbării regimului. După o adolescenţă rebelă, el începe să ia teatrul din ce în ce mai în serios, ca regizor şi  actor, până când și-a făcut,  în cele din urmă,  drumul de întoarcere  în Transilvania, respectiv în Sfântu Gheorghe, unde pare că și-a găsit casa. În acest episod al producţiei Spectacolul!, Zsolt Fekete Lovas  povesteşte despre originea sa și copilăria dificilă, dar și despre cum și-a găsit orașul natal, după întoarcerea din Ungaria, când, pe lângă munca de actor, a devenit şi vocea romilor din Örkő . Ágnes Benedek  face confesiuni despre frumuseţea sa fizică şi mentală, despre cum şi-a construit cariera teatrală și despre nobleţea profesiei de actor, apoi  ne va fermeca interpretând o melodie.

Gazda episodului de sâmbătă  este Ágnes Benedek,  care îi va avea invitaţi  pe Gellért Pignitzky, Eszter Márkó și Gyöngyi Pál Ferenczi. Gellért Pignitzky s-a născut în Ungaria, unde și-a trăit tinerețea rătăcind prin diverse orașe, mai mici și mai mari, apoi a absolvit Universitatea din Târgu Mureș și, în urmă cu doi ani, a intrat în Trupa din Sfântu Gheorghe. Pe lângă activitatea de actor, el este pasionat şi de pictură și poezie. Eszter Márkó  a cărei mamă a fost actriță, iar printre strămoșii săi  se numără şi scriitori cunoscuți – a lucrat în mai multe trupe teatrale (ca actriţă, regizor, regizor de păpuși), apoi s-a întors în orașul natal pentru mai mult timp. Gyöngyi Pál Ferenczi s-a legat sufleteşte de Sfântu Gheorghe  în urmă cu douăzeci de ani și povestește despre complexa relaţie cu acest oraş, inclusiv despre unul dintre cele mai triste evenimente din viața sa. Dialogurile teatrale încep, ca de obicei, cu gândurile lui Levente Nemes, iar un actor important al producţiei Spectacolul! este muzica, care,  în mare parte, este  asigurată de colegii din Trupa Teatrului nostru.