Floarea Soarelui în Festivalurile PulzArt şi dráMA

Floarea Soarelui în Festivalurile PulzArt şi dráMA

În septembrie, Trupa Tamási Áron va juca spectacolul Napraforgó / Floarea Soarelui în spaţiile de întâlnire şi dialog deschise de două prestigioase festivaluri: joi, 14 septembrie, de la ora 18, la Festivalul de Arte Contemporane  PulzArt, iar luni, 18 septembrie, de la ora 19,  la Festivalul de Teatru Contemporan  dráMA, produs de Teatrul Tomcsa Sándor din Odorheiu Secuiesc.

Floarea Soarelui / Napraforgó este o piesă de Andrea Pass, care în Ungaria a fost pusă în scenă în 2016, iar, în România, spectacolul semnat de Radu Afrim  este o premieră pe ţară care ne confruntă cu nebunia noastră cea de toate zilele: nebunia de a crede că familia este  locul unde lumina, căldura şi iubirea sunt mereu la ele acasă. Aşadar, Floarea Soarelui este o tulburătoare poveste despre ce se întâmplă cu noi, când soarele nu străluceste zile întregi. O poveste care ne cheamă pe urmele familiei din desenul unui copil, Janka. Un desen care vorbeşte despre toată lumea din familia noastră, o lume comică şi tristă, colorată de imaginaţia copiilor.

Distribuţia (unii dintre actori vor juca roluri multiple, de copii şi adulţi, sau vor juca personaje în scene create în imaginația copiilor – fantezii care poartă amprenta inconfundabilă a regizorului Radu Afrim): Pál Ferenczi Gyöngyi, Gajzágó Zsuzsa, Szakács László, Erdei Gábor, Varsányi Szabolcs, Kónya-Ütő Bence, Korodi Janka, Benedek Ágnes, Vass Zsuzsanna, Pignitzky Gellért, Nagy-Kopeczky Kristóf, Csomós Tünde Tímea, Gazda Szende, Kovács Ibolya, Bartalis Szabolcs.

Biletele pentru reprezentaţia  din cadrul Festivalului PulzArt pot fi cumpărate de la Casa Centrală de Bilete din Sfântu Gheorghe și de pe site-ul www.biletmaster.ro, iar bilete și abonamente pentru producțiile din programul Festivalului de Teatru Contemporan dráMA sunt disponibile la Casa de bilete a Teatrului Tomcsa Sándor din Odoreheiu Secuiesc.

Trupa Teatrului Tamási Áron  vă aşteaptă cu mult drag la ambele reprezentaţii cu Floarea Soarelui!