Stefan Arsenijević–Srđjan Koljević–Bojan Vuletić

Szerelem és más bűntények

Stefan Arsenijević azonos című filmje alapján

A belgrádi alvilág kilátástalan viszonyai közepette Anica új életre vágyik. De mielőtt kezébe venné saját sorsának alakulását és végleg hátra hagyná a szerb főváros beton-dzsungelét, elhatározza, hogy lezárja eddigi életének elvarratlan szálait. A Szerelem és más bűntények egyetlen nap eseményeit dolgozza fel. A történet finom iróniával, némi abszurd színezettel és romantikával megfűszerezve tárja elénk a kelet-európai valóság mindennapjainak keserédes mozzanatait, valamint bepillantást enged az egykori keleti blokk panelrengetegeiben élők hétköznapjaiba.

Találkozhatunk Milutinnal, a pitiáner maffiavezérrel, aki most kezd ráébredni a kisstílű gengszterélet hiábavalóságára, míg lánya, a tizenhatodik életévét éppen csak betöltő Ivana, szuicid hajlamai mellett némán hódol a szappanoperáknak és a narancsoknak. Ott van köztük Stanislav is, a kívül marcona, de belül menthetetlenül romantikus fiatalember, aki méltán tekinthető Milutin leendő utódjának. Az éppen kipattanóban lévő gengszterháború előszelében megjelenik Nikolija, a hentesboltját féltő asszony, valamint Stanislav anyja, az egykor jobb napokat látott énekesnő, akinek fellépéseit titokban saját fia finanszírozza.

Egy új bevásárlóközpont megnyitójára várva, továbbá az önjelölt „keresztapák” szembenállása okán kialakult puskaporos helyzetben ki számol egyáltalán a szerelemmel? Anica és Stanislav bontakozó érzelmei első látásra inkább megnehezítik az új élet után sóvárgó fiatalok döntéseit. Mire hallgasson az ember, ha a józan ész és az érzelmek ellentmondanak egymásnak? Lehet-e egyszerre szeretni és önmegvalósítani? Vagy ez a két dolog nem férhet meg egymás mellett? És egyáltalán bűn-e a szerelem, vagy lehetséges-e a szerelem bűn nélkül?

A Szerelem és más bűntények ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk.